10sij.

Mršavljenje trčanjem

Dugotrajno trčanje polaganim tempom jedno je od najboljih načina za mršavljenje i jedna od najučinkovitijih metoda razvijanja kardiovaskularnog zdravlja.

Idealno bi bilo trčati 90 minuta do dva sata sporim tempom, ali ako imate samo 20 do 30 minuta slobodnog vremena, iskoristite ih za brzo trčanje.

Trčanjem se potiče sagorijevanje masnoća, a dugotrajna aktivnost omogućuje da se potroši što više sala. Malo kojom drugom tjelesnom aktivnošću možete izgubiti toliko puno kalorija u malo vremena. Osoba od 85 kg može u 90 minuta trčanja potrošiti i do 1 000 kalorija.

mršavljenje trčanjemOsim što pomaže u sagorijevanju kalorija, trčanje blagotvorno utječe na bolesti i smetnje kao što su visoki krvni tlak, kolesterol, stres, proširene vene i slično.

Kod trčanja je vrlo važno biti umjeren i poznavati svoje vlastite mogućnosti.

Kako biste pripremili pluća, srce i zglobove nogu na veća opterećenja, počnite prvo s dugim šetnjama.

Nakon toga počnite polagano trčati i postupno s vremenom povećavajte trajanje trčanja.

Važno je imati na umu da tijelo prilikom vježbanja gubi tekućinu znojenjem, a dehidracija negativno utječe na organizam.

Mineralna voda najbolje je piće kojim možete nadokaditi taj gubitak.

Još jedna velika prednost trčanja boravak je na svježem zraku i disanje punim plućima, što kod mnogih drugih vježbi za mršavljenje u zatvorenom prostoru nije moguće. Zbog toga trčanje nije korisno samo za gubljenje suvišnih kilograma, već i za zdravlje cijelog organizma.

Važno je samo da ne odustajete nakon prvih znakova umora i da budete uporni, jer već prvi rezultati poslužit će vam kao jaka motivacija da u ovakav oblik vježbanja uložite još više truda.

Kontakt info

Kako do nas?
  • Put loparica 29
  • 10000 Zagreb, Lanište
  • Mob1: 098 / 191 9357
  • Mob2: 095 / 915 7201
  • Mail: kontakt@altis.hr