10sij.

Mršavljenje trbuha

Područje trbuha jedna je od zona na kojima se masnoće najčešće nakupljaju, ali ujedno i dio tijele na kojem je najteže izgubiti nakupljeno masno tkivo.

Budući da zaobljeni trbuh ne može nestati preko noći, potrebno je uložiti mnogo truda te imati mnogo strpljenja i upornosti kako biste taj dio tijela učinili privlačim.

Način prehrane glavni je „krivac“ za suviše naslage masnoće na području trbuha, stoga ako želite ravan trbuh, nije dovoljno posvetiti se samo tjelovježbi nego i pravom uzroku problema.

Donosimo Vam nekoliko korisnih savjeta kako smršaviti u trbuhu i imati zavidnu figuru:

1. Izbjegavajte hranu s puno škorba

Namirnice poput krumpira, tjestenine, riže, slastica i kruha sadrže puno škroba pa je preporučljivo izbaciti ih iz jelovnika ili bar smanjiti na najmanju moguću mjeru. Jedite uravnoteženo tako da meso, tj. proteine, kombinirate s ugljikohidratima iz povrća, a hranu dobro prožvačite do najsitnijih komadića.

mršavljenje trbuha2. Pijte negaziranu vodu

Opće je poznato da voda dobro utječe na organizam i da je potrebno uzimati minimalano dvije litre vode dnevno.

Osim što pomaže u detoksikaciji tijela, voda pomaže i pri mršavljenju, stoga izbjegavajte gazirana pića kojima se unose različite štetne tvari kojih se organizam nastoji riješiti.

Osim toga, gazirana pića debljaju i sadrže ugljikov dioksid koji stvara osjećaj napuhnutosti.

3. Konzumirajte mliječne proizvode

Pojedini sastojci mliječnih proizvoda, poput linolenske kiseline, ometaju proces stvaranja dodatnih masnih naslaga. Prilikom jednog istraživanja, dokazano je da osobe su koje su konzumirale tri čaše jogurta dnevno izgubile suvišne masne naslage na području trbuha. Ako ste osjetljivi na mliječni šećer, možete piti sojino mlijeko.

4. Više spavajte

Osim sto je prijeko potreban za dobro funkcioniranje organizma, san je povezan i s gubitkom težine. Preporučuje se 7 do 8 sati sna dnevno.

5. Vježbajte

Vježbe za trbuh s pilates loptom učinkovitije su od trbušnjaka. Kako biste postigli rezultate, potrebno je redovito vježbati i kombinirati vježbe snage i izdržljivosti, tj. anaerobne i aerobne vježbe. Pilates lopta odlično je pomagalo u učvršćivanju trbušnih mišića. Ukoliko redovito vježbate dva do tri puta tjedno i pritom pazite na prehranu, rezultati bi mogli biti vidljivi već nakon mjesec do dva.

Kontakt info

Kako do nas?
  • Put loparica 29
  • 10000 Zagreb, Lanište
  • Mob1: 098 / 191 9357
  • Mob2: 095 / 915 7201
  • Mail: kontakt@altis.hr