10sij.

Čajevi za mršavljenje

Čajevi za mršavljenje predstavljaju prirodan način za reguliranje tjelesne mase, a usto su i čest „dodatak“ dijetama.

Mršavljenje pomoću čajeva uglavnom se zasniva na konzumiranju određenih vrsta čajeva od egzotičnih biljaka iz tropskih krajeva koji uobičajeno nisu dostupni u našim krajevima. No, dalje u tekstu bit će navedeni čajevi koje možete napraviti od biljaka koje rastu u vašoj blizini.

čajevi za mršavljenjeBiljni čajevi zaslužni su za mršavljenje na prirodan način jer stimuliraju metabolizam, utječu na razmjenu tvari u organizmu, povećavaju potrošnju energije te poboljšavaju cirkulaciju i rad probavnih organa.

Također, imaju laksativno i diuretičko djelovanje koje postupno dovodi do gubitka suvišnih kilograma.

Prednost je što ih kao povremeno sredstvo za detoksikaciju mogu koristiti i osobe koje nemaju problema s tjelesnom težinom jer izlučuju vodu i štetne tvari iz organizma i time stvaraju osjećaj lakoće.

Tržište je prepuno različitih čajeva za mršavljenje, poput žutog čaja, Tiensa, Ella’s čaja… Bitno je da pratite upute pripravljanja, koje nuspojave mogu izazvati te jesu li preporučljivi trudnicama i sl.

Čaj od mente (metvice) i limuna pomaže pri razgradnji masnoća, smanjuje apetit i oslobađa od stresa. Budući da je menta bogata kalcijem, fosforom, magnezijem i kalcijem, predstavlja dobar izvor energije.

Limun sadrži vitamin C koji pomaže u oslobađanju masti iz tkiva i njihovom sagorijevanju. Kako biste se počastili jednom šalicom čaja potrebne su jedna do dvije žličice sušene mente koje se preliju s 250 ml vrele vode. Nakon što odstoji 5 minuta, procijedite i dodajte jednu do dvije čajne žličice limunovog soka.

Zeleni čaj jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih napitaka na svim kontinentima. Sadrži oko 300 različitih sastojaka ljekovitih svojstava za ljudski organizam. Aromatičnog je okusa te osvježavajućeg djelovanja. Dokazana je njegova učinkovitost u borbi protiv bolesti srca i krvnih žila.

Ne treba mu dodavati šećer jer se tako smanjuje njegova učinkovitost. Na dva decilitra vode stavite jednu čajnu žličicu čaja. Proključalu vodu prekrijemo listićima tek kad se ohladi na oko 70 stupnjeva. Nakon  3 minute, čaj treba procijediti. Zanimljivo je kako zeleni čaj pomaže pri mršavljenju čak i kad se nastavi s konzumiranjem kalorične hrane.

Čaj od koprive djeluje diuretski zbog velike količine kalija u svome sastavu. Diuretska svojstva pomažu pri izlučivanju viška vode i toksina iz tijela te pročišćavanju krvi.

Kopriva je blagotvorna za sagorijevanje masnoća, a navedenu aktivnost pojačavaju njezina silicijska kiselina, vitamin C i drugi važni minerali, poput kalija, kalcija, magnezija i sl. Za jednu šalicu čaja potrebne su vam 1 do 2 čajne žličice sušenog lišća koprive koje prelijtete s 250 ml vrele vode i pustite da odstoji 5 minuta, a zatim ga procijedite.

Kontakt info

Kako do nas?
  • Put loparica 29
  • 10000 Zagreb, Lanište
  • Mob1: 098 / 191 9357
  • Mob2: 095 / 915 7201
  • Mail: kontakt@altis.hr